2008-09-25

Katarina von Bredow

Katarina von Bredow er født 16. februar 1967 i en liten småby i Sverige, Aneby. Katarina gikk sine første skoleår på Centralskolen i Aneby, men flyttet med sin mor til Jönköping i 1978. Foreldrene skilte seg i 1975. Der begynte hun på Rosenlundsskolen, og i 1983 gikk hun ut.
Da hadde hun truffet sin blivende make, Einar von Bredow. Han er 36 år eldre enn Katarina og er en kjent utenrikskommentator på SvT. Rett etter grunnskolen flyttet hun sammen med han, og de leide en leilighet i idylliske Sigtuna. Einar og Katarina giftet seg i Paris i 1985 og i 1989 bestemte paret seg for å bosette seg utenfor byen Maro på Spanias sydkyst, ikke langt fra den mer kjente byen Nerja.


Katarina, som elsket å skrive fortellinger, fikk nå tid og mulighet til å skrive mer konsentrert. Hun bearbeidet en fortelling hun hadde skrevet første versjonen av som femtenåring, en kjærlighetshistorie mellom to søsken, og sendte for første gang inn et manus til et forlag. Det ble debutromanen ”Søskenkjærlighet”(1991). Samme år som den første romanen kom ut, hadde Katarina også sin første separatutstilling med oljemalerier og kulltegninger på Galleri Smedbyn i Huskvarna. I 1992 flyttet paret tilbake til Sverige, først til Jönköping og senere til Bredaryd, og deretter kjøpte de hus i byen Väset, Kulltorp. Der bodde de sammen til de skiltes i 2000, etter sytten år sammen.


Etter skilsmissen flyttet Katarina til sin skriverstue i Granstalida, utenfor Rydaholm. Der traff hun Kjell Andersson, som hun fikk en sønn med, Fabian, i 2001. To år senere kjøpte Katarina og Kjell en gård sammen, Norregård, og i 2006 fikk de enda en sønn, Arvid. Gården står modell for gården med samme navn i boken ”Ekspert på å rødme”(2005).

Ingen kommentarer: